Dawsonville, GA 35, New York

+86 8952 314 56

Sun - Fri, 10am - 5 pm

“Με τη συμμετοχή διδασκόντων του ΠΜΣ πραγματοποιήθηκε το Διαβαλκανικό Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία στις 4 Μαρτίου 2024 στη Θεσσαλονίκη”

Το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. διοργάνωσε το πρώτο Διαβαλκανικό Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στις 4 Μαρτίου 2024. Το Συνέδριο έθεσαν Υπό την Αιγίδα τους το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είχε την Υποστήριξη των Κοινωνικών Εταίρων ΓΣΕΕ ΣΕΒ ΓΣΕΒΕΕ ΕΣΕΕ ΣΕΤΕ ΣΒΕ και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΙΝΣΒΕ. Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων για τα υφιστάμενα συστήματα και τις προοπτικές της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ) στις χώρες των Βαλκανίων καθώς και η προώθηση συνεργασιών και κοινών δράσεων στην ευρύτερη περιοχή. Εκπρόσωποι από τις χώρες αυτές, από όλο το φάσμα των εμπλεκόμενων στην ΥΑΕ, συζήτησαν θέματα σχετικά με κοινά ζητήματα και προκλήσεις στα υφιστάμενα συστήματα ΥΑΕ των διαφόρων Βαλκανικών χωρών, καθώς και τη γενικότερη κατάσταση και τις προοπτικές. Εκπρόσωποι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές χώρες των Βαλκανίων παρουσίασαν την εμπειρία τους σε θέματα ΥΑΕ. Επίσης, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες ανέδειξαν θέματα ΥΑΕ υψηλής προτεραιότητας που ενδείκνυνται για συνεργασίες και κοινές δράσεις στην περιοχή. Στο συνέδριο παρέστησαν και συμμετείχαν οι διδάσκοντες του ΠΜΣ κ.κ. Μ. Χάλαρης, Επ. Καθηγητής – Α. Διευθυντής του ΠΜΣ, Ε. Γεωργιάδου – Τομέας Έρευνας και Ανάπτυξης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, Α. Ταργουτζίδης – Υπεύθυνος Σχεδιασμού και Συντονισμού ΕΛΙΝΥΑΕ, Ι. Μαρκέτος – MRK CONSULTING και Ν. Παπαρούπας – Product Manager TÜV HELLAS (TÜV NORD) S.A. Το συνέδριο απευθύνθηκε σε όλους όσους εμπλέκονται ενεργά με τη διαχείριση των θεμάτων ΥΑΕ, καθώς και σε όσους παρακολουθούν τις προκλήσεις που αφορούν στο παρόν και το μέλλον της εργασίας στις χώρες των Βαλκανίων.

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui bland itiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupquodolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate